Life&style
Trik kako će skinny traperice zadržati svoj oblik

Skinny jeans trik: rastegnute iznošene traperice možeš spasiti s 'tjestenina trikom'!

  • Tko to ne zna: imaš omiljene traperice, ali izgubile su svaki oblik zbog stalnog nošenja
  • To može biti prilično iritantno, zar ne?
  • Ali ne brini, postoji mali trik koji se može upotrijebiti kako bi ti rastegnute traperice ponovno pristajale

Svi imamo te traperice u ormaru koje stalno nanovo nosimo. Sve dok materijal nakon određenog vremena ne popusti do kraja, uhhh! Nakon toga imamo samo krokodilske suze za plakanje, jer taj je par postao nezamjenjiv. Kako ćemo pronaći novi par traperica tako dobrog kroja?! Srećom, nije potrebno priznati sebi tužnu istinu i baciti omiljene traperice. Naime, postoji mali trik s kojim se uske traperice mogu podvrgnuti svojevrsnoj preobrazbi. Sve što trebaš su dvije stvari: lonac za tjesteninu i sol - da, bez šale!

A ovako funkcionira takozvani 'tjestenina trik'

Kako bi svoje voljene skinny traperice vratila u željeni oblik, uzmi posudu za tjesteninu i sol. Oprez! Naime, trik funkcionira samo s trapericama koje ne sadrže elastin. Stoga prije nego što isprobaš ovaj trik, svakako provjeri sastav materijala. Sintetičke tkanine imaju nedostatak što ne mogu podnijeti visoke temperature. Ali, ako tvoje omiljene traperice ne sadrže elastin, nemoj se suzdržavati!

S ovim jednostavnim trikom tvoje će traperice zauzimati puno manje mjesta u ormaru

via GIPHY

Možda vas zanima Traperice + džemper: 6 dobitnih kombinacija s 2 jednostavna komada Rubrika Moda Moda

Uglavnom, naziv već otkriva trik. Naime, samo moraš skuhati svoje hlače, kao što kuhaš tjesteninu.

Evo kako se to radi:

1. U većem loncu zakuhaj vodu sa 100 g soli. Nemoj zaboravi sol! Naime, sol sprječava izbljeđivanje traperica.

2. Stavi traperice u vodu i kuhaj 10 minuta – baš kao i tjesteninu.

3. Zatim ocijedi traperice pa isperi hladnom vodom.

4. Ostavi hlače da se posuše.

5. Omiljene traperice dobivaju novi život!

Sretno isprobavanje!

via GIPHY

Photo: Shutterstock

Komentari 0